Sivupalkki kuntoon

Haluatko sivupalkkiin esimerkiksi yhteystietosi tai listauksen sivuistasi? Haluatko poistaa turhat vimpaimet sivupalkista? Molemmat onnistuvat helposti tämän oppaan avulla!

Sivupalkin elementit, kuten ”Viimeisimmät kommentit” ja ”Arkistot” ovat nimeltään vimpaimia. Sivuillasi on useita eri ”vimpainalueita”, eli paikkoja joihin vimpaimia voi laittaa. Sivupalkki on vain yksi vimpainalueista. Eri teemoissa on erilaisia vimpainalueita, voit helposti kokeilla niitä siirtämällä vimpaimia alueesta toiseen.

Vimpaimen poisto sivupalkista

1. Vimpaimet (ja sivupalkin) löydät kohdasta Ulkoasu ja Vimpaimet

Vimpaimet1

2. Etsi vimpainalue, jossa haluat poistaa vimpaimia. Vimpainalueet saat auki klikkailemalla, jolloin näet mitä ne sisältävät. Kokeile ensimmäisenä vimpainaluetta nimeltä Sivupalkki (useissa teemoissa nimellä Ensisijainen Sivupalkki), uuden sivun oletusvimpaimet ovat automaattisesti sivupalkissa. Klikkaa vimpainalueen nimeä.

Vimpaimet2

3. Nyt näet vimpainalueessa olevat vimpaimet. Etsi listasta vimpain jonka haluat poistaa ja klikkaa sitä.

Vimpaimet3

4. Nyt näet vimpaimen asetukset. Alhaalla vasemmalla on teksti Poista, josta vimpaimen saa poistettua kokonaan. Klikkaa Poista, ja vimpain katoaa listasta ja sivusi sivupalkista.

Vimpaimet31

Vaihtoehtoisesti voit poistaa vimpaimia myös vetämällä pois vimpainalueesta pitämällä hiiren painiketta pohjassa ja raahaamalla vimpaimen vasemmalle muiden vimpaimien sekaan.

Vimpaimet4

5. Valmis! Vimpain on nyt poistettu sivultasi. Toista sama kaikille vimpaimille, jotka haluat poistaa sivulta.

Vimpaimen lisääminen sivupalkkiin (tekstivimpain)

1. Edellisen kohdan tavoin siirry vimpainten hallintaan. Tässä esimerkissä käytämme Teksti-vimpainta, johon laitamme yrityksen yhteystiedot. Yhteystiedoille Sivupalkki (useissa teemoissa nimeltä Ensisijainen sivupalkki) on hyvä vimpainalue. Klikkaa sivupalkki-vimpainalue auki.

2. Etsi vasemmalla olevien vimpainten joukosta Teksti-vimpain ja raahaa se oikealle vimpainalueeseen. (Raahaaminen onnistuu painamalla hiiren nappi pohjaan vimpaimen päällä ja vetämällä vimpain oikealle vimpainalueen päälle. Vapauta hiiren nappi vasta, kun vimpainalueeseen ilmestyy katkoviivalla merkitty kohta vimpaimelle.)

Vimpaimet5

3. Kun vimpain on paikoillaan, voit kirjoittaa sille otsikon ja sisällön. Alhaalta kannattaa raksia vielä kohta ”Muodosta automaattisesti kappaleita”. Klikkaa Tallenna, kun olet valmis.
Vimpaimet6

Valmista! Vimpain on nyt sivupalkissasi!
Vimpaimet7

 

Voit lisätä tätä ohjetta noudattaen mitä tahansa vimpaimia sivupalkkiisi tai muihin vimpainalueisiin. Huomioi, että vimpainalueet ovat teemakohtaisia, joten teemaa vaihtaessa joudut todennäköisesti asettamaan vimpaimet uudelleen tai siirtämään ne paremmin soveltuvaan vimpainalueeseen (esim ylätunnisteesta sivupalkkiin). Mikäli vimpain katoaa, löydät sen teksteineen asetuksineen sivun alalaidasta.