Valikoiden tekeminen

Klikkaa Ulkoasu ja Valikot

1. Luo ensin valikko. Tämä onnistuu kirjoittamalla valikon nimi kohtaan ”Kirjoita valikon nimi tähän”. Nimi voi olla mitä vain, esim. ”Valikko” on hyvä. Klikkaa sitten Luo valikko -painiketta.

2. Laita valinta kohtaan ”Lisää ylätason sivut automaattisesti tähän valikkoon”. Teeman sijainnit -kohdassa lukee teemasta riippuen esimerkiksi ”Ensisijainen valikko”. Laita rasti myös tähän kohtaan. Klikkaa Tallenna valikko -painiketta

3. Valikon vasemmassa laidassa on kohta ”Sivut”. Klikkaa siitä ”Näytä kaikki” ja alempaa ”Valitse kaikki”. Klikkaa sitten Lisää valikkoon -painiketta. Odota, että sivut tallentuvat valikkoon.

4. Voit nyt halutessasi järjestellä sivuja. Alisivuja saat vetämällä sivua toisen sivun alapuolella hieman oikealle. Mikäli valikkoosi ilmestyi vahingossa esimerkiksi kaksi etusivua, voit poistaa toisen klikkaamalla sivun nimen vieressä olevasta pienestä nuolesta ja sitten ”Poista”-linkkiä.

5. Mikäli teemassa on useampi paikka valikolle, on valikon paikka vielä valittava käyttöön. Valikon sijainnin voit valita välilehdeltä ”Valikoiden sijainnit”.

6. Klikkaa lopuksi Tallenna valikko -painiketta. Valikko näkyy nyt sivullasi.
Valikko sivupalkkiin tai edistyneeseen teemaan

Voit laittaa valikon myös sivupalkkiin, tai mihin tahansa vimpainalueeseen.

1. Vimpaimet löydät kohdasta Ulkoasu -> Vimpaimet.

2. Oikealla näet teeman vimpainalueet. Alueet ovat teemakohtaisia, joten ne vaihtelevat käyttämäsi teeman mukaan. Edistyneissä teemoissa ensimmäinen vimpainalue (usein nimellä ”ylätunniste”) on yleensä hyvä paikka valikolle. Valikon voi laittaa myös sivupalkkiin, tämä on yleensä nimellä ”Ensisijainen sivupalkki”.

3. Vasemmalta löydät vimpaimia. Etsi vimpain nimeltä ”Mukautettu valikko”. Vedä vimpain haluamaasi vimpainalueeseen, esimerkiksi sivupalkkiin.

4. Voit kirjoittaa halutessasi valikolle otsikon, esimerkiksi ”Navigaatio”. Valitse pudotusvalikosta aiemmassa kohdassa tekemäsi valikko.

5. Klikkaa lopuksi Tallenna -painiketta. Valikko on valmis ja näkyy sivuillasi.

Vinkki! Voit luoda myös useita erilaisia valikoita, ja laittaa niitä eri vimpainalueisiin. Näin saat valikon esimerkiksi sivun yläosaan ja sivupalkkiin.